erki.blogg.se

Tryffel

Publicerad 2016-12-17 22:25:02 i Söta saker,

Ett måste på efterrättsbordet på julafton är tryfflar. I år slår jag på stort och gör tre olika, apelsinkrokant, lakris -och Mariannetryffel. Tre helt olika smaker men så goda!

Jag har gjort lakris och apelsinkrokant än så länge som ligger i frysen och väntar på att julafton ska komma. Så tänkte dela med mig av receptet till er, jag har hämtat just detta från Jennys matblogg. En riktigt bra blogg som bjuder på både matsedlar och massor av gott.

Ca 20 tryfflar. (Jag gjorde dubbel sats)

1/2 dl grädde
200 g apelsinkrokant
1 msk smör

Blanda grädden och chokladen i en kastrull, låt sjuda medan chokladen smälter. När allt har smält ta av från plattan och rör ned smöret. När smeten är len och inga smörklumpar finns kvar ställer du den svalt i några timmar. Därefter rullar man små tryffelbollar och täcker dem med kakao.

Finns ett ord, MUMS!

(Exakt samma gör man med marabou lakris)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela