erki.blogg.se

Vecka 38 (37+0)

Publicerad 2017-01-31 19:05:14 i Graviditet nr.2,

20 dagar kvar 92,9% avklarat ❤️


Baby, är ungefär 48cm lång och i slutet av veckan 3.17 kg. Graviditeten räknas nu som fullgången och barnet ökar snabbt i vikt. Dess inre organ är färdiga och nu gottar den sig bara där inne i värmen. 

Mamma, 2-3 dygn efter förlossningen kommer bröstmjölken igång efter ett aktivt sugande från barnet. Den första råmjölken är rik på antikroppar och näring. Man kan känna en stickande känsla i nedre delen av könet, det är för att barnet trycker emot musklerna i bäckenet. Är vanligt att vara ordentligt trött nu och vill helst att graviditeten ska vara färdig. 

_______________

Jag mår bra, trött som attans bara. Men kan bero på att jag behöver vila, så blir nog bättre nu när jag inte jobbar mer. Får upp och kissa mer nu på nätterna, men samlar inte på mig vätska. Ibland lite stickande känsla som jag skrev om över, men enligt bm kan hon inte säga om mini är fixerad eller ej, svårt läge. 

Bm besöket förut gick bra, ingen mer viktuppgång så 71kg står jag på. 8 kg plus. Inget protein i urinet och järnvärdet låg på 117, så det var med godkänt. 

Bebis var väldigt rörlig så vi hade svårt att mäta hjärtljuden idag, haha. Men 140 kanske. Mitt blodtryck var 120/80 så även det bra. 

Det är dessvärre SFmåttet som inte växt ännu, så 31 cm är det fortfarande. Femte veckan😕 men fick faktiskt tid i morgon på Näl så ska bli gott att kolla det. Bm tror att bebis kanske kommer väga 3 kg om jag går fullt ut, så vi får se. Visar mer i morgon, och hon sa även att det är tydligt att se kön nu. Så det ska jag även kolla ordentligt!!


Mitt ärr på magen är något jag fick av strykgärnet när jag var 9 år, haha. 

Förberedelser

Publicerad 2017-01-31 09:10:40 i Graviditet nr.2,

jag har köpt små mini produkter från jobbet som jag ska packa ned i bbväskan. Schampoo, balsam, deo, duschskum och bodycream. Perfekt med de små, tar liten plats i väskan. 

Just denna sort är lagom mild och naturlig så tror den kommer vara bra när man kör mycket hud mot hud. Så fort jag vet vad som ska vara i bbväskan till oss ska jag göra ett inlägg om det, men just nu har jag typ ingen aning själv. Haha. Men tänkte ta tag i det hela kanske idag efter bm besöket. Men vi får se 😉 

Uppdaterar senare om veckouppdateringen, då jag ändå ska till barnmorskan med. Så blir allt i ett inlägg 😊
Nu ska jag förbereda semlor då min farfar är påväg hit på kaffe snabbt, älskade farfar! 

Last day

Publicerad 2017-01-30 19:55:27 i Vardagsglímtar,

God kväll! 

Tänk att idag gjorde jag min sista arbetsdag på länge... känns konstigt. På ett sätt vet jag att jag inte kommer jobba men på ett annat känns det overkligt. Att jag ska gå hem nu för att vänta på bebis, det kan jag inte förstå. Jättekonstigt! 

Denna vecka har jag endel att göra, i morgon blir det MVC på rutinkoll. Sedan hoppas jag få en tid även till tul då. Tror att de ringde mig idag men jobbade så kunde inte svara, så lär få veta i morgon. Vill gärna veta så allt är bra med mini i magen, för nu börjar jag bli lite orolig och värre blir det väl om måttet inte ökat i morgon heller...

Onsdag har jag bestämt att vi ska till Stellas lekland, så Milian får leka av sig lite. Nästa tisdag är det han ska till dagis så är långt kvar. Men redan på torsdagen ska jag upp till mina föräldrar och busa, eller Milian ska få busa, medan jag ska låna deras badkar tänkte jag😊

I morgon går jag även in i vecka 38, så det närmar sig. Stolt över mig själv att orkat jobba såpass långt in i graviditeten faktiskt. Så fram tills bebis kommer ska jag försöka vila och njuta lite.


Igår myste vi till med fruktsallad här hemma, så himla gott! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela