erki.blogg.se

Vecka 38 (37+0)

Publicerad 2017-01-31 19:05:14 i Graviditet nr.2,

20 dagar kvar 92,9% avklarat ❤️


Baby, är ungefär 48cm lång och i slutet av veckan 3.17 kg. Graviditeten räknas nu som fullgången och barnet ökar snabbt i vikt. Dess inre organ är färdiga och nu gottar den sig bara där inne i värmen. 

Mamma, 2-3 dygn efter förlossningen kommer bröstmjölken igång efter ett aktivt sugande från barnet. Den första råmjölken är rik på antikroppar och näring. Man kan känna en stickande känsla i nedre delen av könet, det är för att barnet trycker emot musklerna i bäckenet. Är vanligt att vara ordentligt trött nu och vill helst att graviditeten ska vara färdig. 

_______________

Jag mår bra, trött som attans bara. Men kan bero på att jag behöver vila, så blir nog bättre nu när jag inte jobbar mer. Får upp och kissa mer nu på nätterna, men samlar inte på mig vätska. Ibland lite stickande känsla som jag skrev om över, men enligt bm kan hon inte säga om mini är fixerad eller ej, svårt läge. 

Bm besöket förut gick bra, ingen mer viktuppgång så 71kg står jag på. 8 kg plus. Inget protein i urinet och järnvärdet låg på 117, så det var med godkänt. 

Bebis var väldigt rörlig så vi hade svårt att mäta hjärtljuden idag, haha. Men 140 kanske. Mitt blodtryck var 120/80 så även det bra. 

Det är dessvärre SFmåttet som inte växt ännu, så 31 cm är det fortfarande. Femte veckan😕 men fick faktiskt tid i morgon på Näl så ska bli gott att kolla det. Bm tror att bebis kanske kommer väga 3 kg om jag går fullt ut, så vi får se. Visar mer i morgon, och hon sa även att det är tydligt att se kön nu. Så det ska jag även kolla ordentligt!!


Mitt ärr på magen är något jag fick av strykgärnet när jag var 9 år, haha. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela