erki.blogg.se

Vecka 37 (36+0)

Publicerad 2017-01-24 16:58:32 i Graviditet nr.2,

Barnet, är ca 46cm långt och väger i slutet av veckan 2,97kg ungefär. Det övar mycket på saker som den ska klara av utanför magen, som sugreflexen. Den suger mycket på tummen just för att förbereda sig inför amningen. Det är nu väldigt viktigt att känna fosterrörelser varje dag och man ska inte tveka på att kontakta förlossningen oavsett tid på dygnet om man är osäker.


Mamma, kan ha en stark längtan efter att föda nu. Det är tungt, svårt och jobbigt att sova. Är vanligt man känner förvärkar, men de ska dock inte göra ont. Det är nu dags att packa bbväskan då en bebis kan komma egentligen när som nu. Förlossningsbrev kommer skrivas hos barnmorskan vid nästa tillfälle. 

Jag mår väldigt bra för att vara i denna vecka, mycket förvärkar men inget nytt. Visst sömnen är inte alls bra, sover som en kratta och antingen ont i magen eller huvudet på nätterna. Lagom kul men är något man får räkna med, och är glad det inte kom tidigare. 
Bebis rör sig konstant, väldigt mycket, så det känns toppen. Därför är jag inte orolig för att det skulle vara något speciellt pga SFmåttet. Jag ska till bm i morgon för extra kontrollen, om måttet inte ökat då blir det tid för tul. Känns dock inte som det växt något så vi får se, om vi mäter samma. Det gjorde vi sist 😉 mitt mått är just nu på 31, och varit sådant de två senaste gångerna jag kollat mig. Så tror ju inte att bebis kommer väga ca 3kg i slutet av denna vecka precis, haha. 

Jag har en jobbdag kvar, måndag. Känns inte som jag ska sluta så är overkligt. Det är nog först då jag kommer förstå att jag snart ska få två barn. Tvåbarnsmamma, galet! 

Har absolut inte en aning om vad som ska ned i bbväskan till någon av oss, men tänkte ta tag i det och kolla ikväll faktiskt. Så jag kan tvätta upp det i morgon, iallafall bebis kläder. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela